PILOTA MIHAILA PETROVICA 53G

11090 RAKOVICA-BEOGRAD

011/2341-505

063/297-633

Pon-pet 7.30-20h
Subota 7.30-16h
Nedelja. 8-12.30h

BK FUGOMAL 2/1

600 рсд

OPIS I PODRUČJE PRIMENE

Visokokvalitetna, vodoodbojna masa za fugovanje keramičkih i staklenih pločica, kao i ploča od veštačkog i prirodnog kamena, na horizontalnim i vertikalnim površinama. Namenjena za fuge širine do od 1 -10 mm, za unutrašnju i spoljašnju upotrebu. Otporna na nastanak buđi. Proizvodi se u 24 standardne nijanse.

PRIPREMA I NANOŠENJE

Pre nanošenja fug mase fuge treba očistiti od ostatka lepka i prašine. Pripema mase se vrši laganim dodavanjem praha u oko 28 % vode (oko 560 ml vode za 2 kg praha), uz konstantno mešanje električnim mikserom do potpune homogenizacije. Količina vode potrebna za samešavanje delimično zavisi i od odabrane nijanse fug mase. Masu ostaviti da odstoji 5 min, zatim još jednom promešati i po potrebi dodati još malo vode za podešavanje odgovarajuće konzistencije mase.

Pre nanošenja fug mase, fuge treba očistiti od ostatka lepka i prašine. Fug masa se nanosi gumenom špahtlom ili gumenom gletericom i pod uglom od 45º u odnosu na liniju fuga. Masu potiskivati tako da fuga bude dobro ispunjena masom za fugovanje. Nakon određenog vremena kada masa površinski očvrsne i dođe do promene boje zaostale mase na pločicama (u normalnim vremenskim uslovima zahteva 30 min.) površinu pločica prebrisati vlažnim sunđerom ili krpom, u smeru dijagonalnom na pločice. Nakon toga pločice ispolirati suvom krpom. U slučaju poroznih i/ili jako upijajućih pločica čišćenje može biti znatno otežano pa se pre početka rada preporučuje probno fugovanje. Fug masa sadrži čestice koje mogu u određenim slučajevima delovati abrazivno na površinu pločica pa se takođe preporučuje probno fugovanje na manjoj površini.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +25 ºC. Visoka vlaga i niske temperature mogu produžiti vreme očvršćavanja mase za fugovanje.

Vreme sušenja u normalnim uslovima do lakog pešačkog opterećenja 8 h. Vreme sušenja u normalnim uslovima do punog opterećenja iznosi 7 dana. Pripremljenu masu upotrebiti u roku od 1h.

ROK UPOTREBE: 12 meseca u originalnom pakovanju u suvoj prostoriji na paletama.

POTROŠNJA: Oko 0,5-1 kg/m2, zavisno od širine fuga i veličine pločica.