PILOTA MIHAILA PETROVICA 53G

11090 RAKOVICA-BEOGRAD

011/2341-505

063/297-633

Pon-pet 7.30-20h
Subota 7.30-16h
Nedelja. 8-12.30h

BK PLAST BELI 25/1 (FUL I RAJB)

2.890 рсд

OPIS I PODRUČJE PRIMENE Visokokvalitetni akrilni dekorativni malter u pastoznom stanju, velike čvrstoće, vodoodbojnosti, izuzetne obradivosti i otpornosti na UV zračenje i atmosferske uticaje.

PRIPREMA I NANOŠENJE

Podloga na koju se malter nanosi mora biti čvrsta, ravna i čista, impregnirana BK-Acryl podlogom. Pre nanošenja malter je potrebno dobro promešati ručnim električnim mikserom a zatim po potrebi razrediti sa malom količinom vode oko 1% (250ml/25 kg), u cilju podešavanja konzistencije maltera.

Pre ugradnje obavezno proveriti nijansu a zatim izvršiti egalizaciju sadržaja više kanti u odgovarajućoj posudi, kako bi se otklonile eventualne razlike između pojedinih kanti. Kada se potroši četvrtina mešavine potrebno je dodati sadržaj naredne kante maltera, promešati i nastaviti sa navedenim postupkom dok se ne upotrebi celokupna količina materijala.

Malter nanosimo ručno čeličnom gletericom u debljini najkrupnijeg zrna, a konačni izgled se postiže naknadnim operacijama pomoću plastične gleterice, prema želji kupca, dok je naneta masa još vlažna i obradiva. Kod BK-Plast Rajb strukture zaribavanje se može vršiti kružnim, vertikalnim ili horizontalnim pokretima, do postizanja ravnomerne izbrazdanosti površine. Kod BK-Plast Ful strukture obrada se vrši kružnim pokretima.

Potrebno je raditi ravnomerno i bez prekida na kontinualnim zidnim površinama, kako bi se izbegle neujednačenosti koje nastaju usled spajanja površina, neravnomernog sušenja i sl.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, jakom vetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vreme vezivanja maltera.

Rok trajanja: Do 18 meseci, u originalno zapakovanoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5 do +25 stepeni, zaštićeno od sunčeve svetlosti i smrzavanja.

POTROŠNJA

FUL 1mm 2,3kg/m2

RAJB 1,5mm 2,4kg/m2

FUL 1,5mm 2,8kg/m2

RAJB 2mm 2,7kg/m2

FUL 2mm 3,3kg/m2