PILOTA MIHAILA PETROVICA 53G

11090 RAKOVICA-BEOGRAD

011/2341-505

063/297-633

Pon-pet 7.30-20h
Subota 7.30-16h
Nedelja. 8-12.30h

BK-STIROLFIX WDVS 25/1

690 рсд

OPIS I PODRUČJE PRIMENE

BK-StirolFix WDVS je polimer-cementni lepak namenjen za lepljenje termoizolacionih ploča od stiropora na čvrste fasadne površine, umetanje armaturne mrežice i izravnjavanje celokupne fasadne površine, kao I za lepljenje tabli mineralne vune. BK-StirolFix WDVS se koristi kao lepak za lepljenje EPS ploča u okviru Bekatherm Standard termoizolacionog sistema.

PRIPRENA I NANOŠENJE

Pripema mase se vrši laganim dodavanjem praha u oko 26-28 % vode (6,5-7 l vode za 25 kg praha), uz konstantno mešanje električnim mikserom do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 min, zatim još jednom promešati i po potrebi dodati vode za podešavanje odgovarajuće konzistencije lepka. Pre početka lepljenja ploča postavlja se početna aluminijumska lajsna na koju se nanosi određena količina lepka kako bi se ostvarilo zaptivanje sa donje strane a zatim se na nju postavlja prvi red EPS ploča. Masu za lepljenje nanosimo po celokupnom obodu EPS ploče uz dodatak tri tačke nanosa na sredini ploče, prečnika oko 10 cm tzv. pogača lepka. Trake po obodu ploče treba nanositi u širini od min. 5 cm i debljini od 1.5-2.0 cm. Drugi red EPS ploča se postavlja sa pomakom od najmanje 30 cm u odnosu na početak ploča iz prvog reda, tzv. pravilo smicanja (ovo pravilo se poštuje i pri lepljenju svih narednih redova). Pravilo zupčastog spoja je neophodno ispoštovati na uglovima objekta (unakrsno lepljenje ploča) uz prepust ploče na uglovima od min. 5 cm, preko spoljne površine EPS ploče sa susedne strane. Ploče lepiti tesno jednu uz drugu tako da lepak ne dospeva na kontaktne površine između dve EPS ploče. Eventualne pukotine zapuniti komadićima EPS ploče, a ne lepkom. Lepljenje EPS ploča oko otvora zahteva posebnu pažnu. Neophodno je izvršiti ukrajanje EPS ploča kako bi se izbeglo poklapanje linija otvora sa linijama ploča.. Za detaljna uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, vetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu produžiti vreme sušenja lepka

ROK UPOTREBE: 12 meseci u originalnom pakovanju u suvoj prostoriji sa paletama.

POTROŠNJA: Oko 4-5 kg/m2 za lepljenje i oko 4-5 kg/m2 za izravnjavanje.