PILOTA MIHAILA PETROVICA 53G

11090 RAKOVICA-BEOGRAD

011/2341-505

063/297-633

Pon-pet 7.30-20h
Subota 7.30-16h
Nedelja. 8-12.30h

CERESIT CM 16 5/1

585 рсд

Fleksibilni lepak za postavljanje pločica.

KARAKTERISTIKE:

• Lepljenje pločice na pločicu

• Lepljenje pločice na deformisane površine

• Za unutrašnju i spoljašnju upotrebu

• Za balkone i terase

• Produženo vreme obrade

• Pogodan za sisteme sa podnim grejanjem, unutra

• Visoka stabilnost

• Fugovanje nakon 24 časa

Oblast primene

Fleksibilni lepak za zidne i podne keramičke pločice i prirodni kamen. Za unutrašnje neupijajuće pločice (granit i druge podloge sa upijanjem manjim od 3%) i za spoljašnje neupijajuće keramičke pločice na upijajućim površinama-horizontalno. Za sisteme sa podnim grejanjem. Za stvaranje fleksibilnog lepljivog sloja na kritičnim površinama.

Priprema podloge

Slojevi sa lošijim fizickim svojstvima moraju se ukloniti. Neravnine i udubljenja do 5mm mogu se popuniti sa brzovezujucim reparaturnim malterom CX 5 dan pre lepljenja keramickih plocica. Obojene površine moraju biti ohrapavljene. Unutrašnji prostori: Zidovi, termoizolacione ploce, visoko upijajuce i porozne površine moraju se prethodno premazati sa prajmerom. Posle nanošenja prajmera, potrebno je sacekati 4 casa.

Unutrašnji i spoljašnji prostori:

Plocice se mogu direktno lepiti na maltere, cementne košuljice (28 dana stare, vlažnosti manje od 2%) i betonske podloge (makar 6 meseci stare).Za plocice vecih formata obavezno je koristiti metodkontaktnog lepljenja.

Mešanje

CM16 umešati u 6,75 – 7,25l ciste vode. Smeša mora biti bez grudvica. Ako koristite samo deo sadržajavrece, pomešajte praškastu komponentu sa vodom u razmeri 3:1. Sacekajte 10 minuta pa promešajte lepak još jednom. Obratite pažnju na vreme stvaranja kore, koje iznosi 15-20 minuta.

Način upotrebe:

Za unutrašnju upotrebu koristite nazubljenu gletericu tako da je minimum 65% površine keramicke plocice pokriveno lepkom. Ukoliko radove izvodite napolju, na celu površinu keramicke plocice treba naneti lepak. Za plocice vecih formata obavezno koristiti metodu kontaktnog lepljenja, cime se postiže pokrivenost od minimum 90%. Dok ne ocvrsne, višak lepka se može ukloniti pomocu vode a posle ocvršcavanja samo mehanickim putem. Nakon 24h dozvoljeno je fugovanje. Obratite pažnju da klimatski uslovi ubrzavaju, odnosno usporavaju ocvršcavanje ili sušenje.

Potrošnja: od 2,5 do 4 kg/m2 u zavisnosti od podloge.