PILOTA MIHAILA PETROVICA 53G

11090 RAKOVICA-BEOGRAD

011/2341-505

063/297-633

Pon-pet 7.30-20h
Subota 7.30-16h
Nedelja. 8-12.30h

VITEX ACRYLAN BELA 2,94 lit

2.929 рсд

Izvrsna potpuno akrilna emuziona boja za spoljnu upotrebu na bazi 100% akrilne emulzije. Obezbeđuje superiornu belinu, odličnu pokrivnost, pokrivnu moć bez premca i izuzetnu otpornost na česta pranja i loše vremenske uslove. Odlično se razliva i formira glatku, ravnu površinu visoke paropropustljivosti. Acrylan se nanosi na stare ili nove pravilno pripremljene površine kao što su malter, beton, drvo, gips karton, itd.

NIJANSE Dostupno u beloj boji i u neograničenom broju nijansi kroz Vitex’s Colorfull sistem za toniranje boja.

EFIKASNOST 15-17m2/lit

PRIPREMA POVRŠINE Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Acrylic Putty. Površine prethodno pokrivene bojama na bazi vode ili disperzivnim vodenim bojama potrebno je prethodno premazati nekim od proizvoda: Acrylan Unco Eco, Durovit ili Vitosin. Nove površine od maltera, betona, cementa, gips-karton ploča itd, potrebno je prvo premazati sa nekim od proizvoda: Acrylan Unco Eco ili Durovit.

NANOŠENJE Promešati dobro pre upotrebe. Naneti dva sloja valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha, razređeno do 10% sa vodom. Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 70%. Izbegavati nanošenje kada se kiša ili mraz očekuju u narednih 48 časova. Boja je suva na dodir nakon 30-60 minuta. Drugi sloj se nanosi nakon 3-4 sata. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnost i temperatura). Pranje i čišćenje je dozvoljeno tek nakon 3 nedelje za novoofarbane površine sa Acrylan. Prati pažljivo sa vodom koristeći meki sunđer. U slučaju jačih mrlja koristiti blagi bezbojni deterdzent ili vodu sa sapunom. Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe sa vodom i ako je potrebno sa sapunom ili deterdžentom.