PILOTA MIHAILA PETROVICA 53G

11090 RAKOVICA-BEOGRAD

011/2341-505

063/297-633

Pon-pet 7.30-20h
Subota 7.30-16h
Nedelja. 8-12.30h

ECOTHERM TERMOIZOLACIONI PREMAZ ZA KOŠNICE 1L

1.355 рсд

OPIS

EcoTherm termoizolacioni premaz za košnice je ekološki proizvod na vodenoj bazi koji specijalno formulisan za zaštitu košnica. Zdravstvenu ispravnost ispitao-Jugoinspekt-Beograd,(03-16-112 18.01.2016.) Kao dokaz termoizolacionih osobina je veoma nizak koeficijent toplotne provodljivosti λ = 0,0016W/(m.k) . IMS – Beograd . Ispitana je paropropusnost premaza-IMS-Beograd. EcoTherm je proizvod najsavremenije nano tehnologije sa izuzetnim termoizolacionim i reflektujućim svojstvima . Klasični termoizolacioni materijali nemaju reflektujuća svojstva . Zbog izuzetnih osobina nano čestica u obliku šupljih lopti malih dimenzija EcoTherm postiže odlične rezultate pri malim debljinama nanosa . Ove čestice kombinujući termoizolacione i reflektujuće osobine omogućujui da.drvene košnice dobiju dugotrajnu termoizolacionu zaštitu koja značajno pomaže pčelinjem društvu da održi temperatura u košnici u zimskom i letnjem periodu.

POTROŠNJA: 1-3 m2/lit u zavisnosti od debljine nanosa.

PAKOVANJE: 1lit i 5 lit.

RAZREDJIVANJE: Za nanošenje četkom i valjkom razrediti maksimalno 5% vodom. Kod nanošenja pumpom razrediti sa vodom maksimalno 10%.

NAČIN KORIŠĆENJA:

NOVE KOŠNICE

Prvo na drvo naneti Natur akrilni firnis-EkoLak-oko 100g/m2.Natur akrilni firnis je ekološki premaz na vodenoj bazi za dubinsku zaštitu drveta. Nema neprijatnih mirisa i suši se sa vremenskim razmakom od 3-4 sata. Nakon 3-4 sata sušenja može se početi sa nanošenjem EcoTherm premaza.

STARE KOŠNICE

Stare premaze na košnici blago zabrusiti i skinuti trošne delove.Ako postoji pukotine u drvetu popuniti ih sa akrilnim gitom .Ako je premaz dosta propao poželjno je površinu premazati Natur akrilnim firnisom-EkoLak. Posle toga površina je spremna za nanošenje EkoTherm premaza. Nanošenje EcoTherma: Premaz je spreman za upotrebu i treba ga samo dobro promešati.Postoji dva načina za pravilno nanošenje . -Prvi način je nanošenje pomoću strukturnog valjka pri čemu se dobija veoma ravnomerna strukturna površina sa dobro raspoređenim premazom.Poželjno je nanošenje u dva sloja sa vremenskim razmakom od 4 sata da bi se dobila odgovarajuća debljina premaza(0.7-1.0 mm) -Drugi način je nanošenje četkom(preporučujemo akrilnu četku).Premaz je gust i nema tendenciju razlivanja pa je malo teže dobiti glatku površinu bez tragova četke.Nakon 4 sata nanosi se drugi sloj pri čemu ukupna debljina sloja treba da bude 0.7-1.0 mm. Nakon 24-48 sata nanosi se Natur akrilni emajl-EkoLak-željene nijanse u dva sloja. Natur akrilni emajl je ekološki premaz na vodenoj bazi.Nema neprijatnih mirisa i brzo se suši.Veoma je postojan u spoljašnjim uslovima.Nanosi se u dva sloja sa vremenskim razmakom 3-4 sata.Potpuno je suv 24 sata od nanošenja drugog sloja.Izradjuje se u 14 nijansi.