PILOTA MIHAILA PETROVICA 53G

11090 RAKOVICA-BEOGRAD

011/2341-505

063/297-633

Pon - Pet: 9:00 - 17:00

Očekujemo Vas

ECOTHERM TERMOIZOLACIONI PREMAZ ZA KOŠNICE 5L

6.300 рсд

OPIS

EcoTherm termoizolacioni premaz za košnice je ekološki proizvod na vodenoj bazi koji specijalno formulisan za zaštitu košnica. Zdravstvenu ispravnost ispitao-Jugoinspekt-Beograd,(03-16-112 18.01.2016.) Kao dokaz termoizolacionih osobina je veoma nizak koeficijent toplotne provodljivosti λ = 0,0016W/(m.k) . IMS – Beograd . Ispitana je paropropusnost premaza-IMS-Beograd. EcoTherm je proizvod najsavremenije nano tehnologije sa izuzetnim termoizolacionim i reflektujućim svojstvima . Klasični termoizolacioni materijali nemaju reflektujuća svojstva . Zbog izuzetnih osobina nano čestica u obliku šupljih lopti malih dimenzija EcoTherm postiže odlične rezultate pri malim debljinama nanosa . Ove čestice kombinujući termoizolacione i reflektujuće osobine omogućujui da.drvene košnice dobiju dugotrajnu termoizolacionu zaštitu koja značajno pomaže pčelinjem društvu da održi temperatura u košnici u zimskom i letnjem periodu.

POTROŠNJA: 1-3 m2/lit u zavisnosti od debljine nanosa.

PAKOVANJE: 1lit i 5 lit.

RAZREDJIVANJE: Za nanošenje četkom i valjkom razrediti maksimalno 5% vodom. Kod nanošenja pumpom razrediti sa vodom maksimalno 10%.

NAČIN KORIŠĆENJA:

NOVE KOŠNICE

Prvo na drvo naneti Natur akrilni firnis-EkoLak-oko 100g/m2.Natur akrilni firnis je ekološki premaz na vodenoj bazi za dubinsku zaštitu drveta. Nema neprijatnih mirisa i suši se sa vremenskim razmakom od 3-4 sata. Nakon 3-4 sata sušenja može se početi sa nanošenjem EcoTherm premaza.

STARE KOŠNICE

Stare premaze na košnici blago zabrusiti i skinuti trošne delove.Ako postoji pukotine u drvetu popuniti ih sa akrilnim gitom .Ako je premaz dosta propao poželjno je površinu premazati Natur akrilnim firnisom-EkoLak. Posle toga površina je spremna za nanošenje EkoTherm premaza. Nanošenje EcoTherma: Premaz je spreman za upotrebu i treba ga samo dobro promešati.Postoji dva načina za pravilno nanošenje . -Prvi način je nanošenje pomoću strukturnog valjka pri čemu se dobija veoma ravnomerna strukturna površina sa dobro raspoređenim premazom.Poželjno je nanošenje u dva sloja sa vremenskim razmakom od 4 sata da bi se dobila odgovarajuća debljina premaza(0.7-1.0 mm) -Drugi način je nanošenje četkom(preporučujemo akrilnu četku).Premaz je gust i nema tendenciju razlivanja pa je malo teže dobiti glatku površinu bez tragova četke.Nakon 4 sata nanosi se drugi sloj pri čemu ukupna debljina sloja treba da bude 0.7-1.0 mm. Nakon 24-48 sata nanosi se Natur akrilni emajl-EkoLak-željene nijanse u dva sloja. Natur akrilni emajl je ekološki premaz na vodenoj bazi.Nema neprijatnih mirisa i brzo se suši.Veoma je postojan u spoljašnjim uslovima.Nanosi se u dva sloja sa vremenskim razmakom 3-4 sata.Potpuno je suv 24 sata od nanošenja drugog sloja.Izradjuje se u 14 nijansi.