PILOTA MIHAILA PETROVICA 53G

11090 RAKOVICA-BEOGRAD

011/2341-505

063/297-633

Pon-pet 7.30-20h
Subota 7.30-16h
Nedelja. 8-12.30h

VITEX PLATINUM BELI 0,75L SJAJ,SATEN I MAT

960 рсд

OPIS:

Poliuretanska email boja visokog kvaliteta, novog sastava, za upotrebu u enterijeru i eksterijeru.

Nanosi se na sve površine od drveta kao što su prozori, vrata, ormani i slično, ali i na metalne površine.

Odlikuje se izuzetnom belinom, odlično prikriva nedostatke površine na koju se nanosi i visoko je elastična. Laka je za upotrebu, daje ravnu površinu na kojoj ne ostavlja tragove četke, a ni ugruške, tako da je finalni sloj izvanrednog efekta. Ne menja svojstva tokom vremena, otporna je na često pranje i ne žuti.

PRIPREMA POVRŠINE: Površinu je potrebno da bude glatka i suva, bez prašine, ulja i ošmirglana. Pravilno pripremljene drvene površine (tretirane sa Diaxyl Décor, pukotine popunjene sa Acrylic Putty i ošmirglane do čiste, glatke površine) prvo prefarbati sa Velatura. Koristiti odgovarajući abrazivni papir za dobijanje glatke površine i ukloniti prašinu.

Metalne površine je potrebno prvo prefarbati sa antikorozivnim prajmerom (Anti-Rust Primer, Minio New Type ili Metal Primer).

Glatke metalne površine (aluminijum, galvanizovan čelik itd) prvo premazati sa Primer for Glossy Surfaces ili Wash Primer.

NANOŠENJE: Promešati dobro pre upotrebe. Naneti dva sloja valjkom ili četkom razređeno do 3% sa Brush Solvent T 300 ili prskanjem bez vazduha, razređeno 3% saSpray Gun Solvent T 350. Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i/ili relativne vlažnosti iznad 80%.

Boja je suva na dodir nakon 3-4 časa. Sledeći sloj se može nanositi nakon 20-24. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnost i temperatura).

Sačekati 30 dana za pranje i čišćenje površina prefarbanih sa Platinum.

Očistiti valjke, četke, fleke od boje sa Brush Solvent T 300, a zatim sa sapunom ili deterdzentom. Koristiti Spray Gun Solvent T 350 za pranje pištolja za prskanje

NIJANSE: Dostupna u beloj sjajnoj, saten, mat sjaju i u beskonačnom broju nijanski kroz Vitex’s Colorfull sistem za toniranje boja.

EFIKASNOST: 14-16m2/lt