PILOTA MIHAILA PETROVICA 53G

11090 RAKOVICA-BEOGRAD

011/2341-505

063/297-633

Pon-pet 7.30-20h
Subota 7.30-16h
Nedelja. 8-12.30h

VITEX SATEN ECO 10 lit

7.380 рсд

Vitex Satin je luksuzna ekološka antimikrobna emulziona boja svilenog sjaja za unutrašnju upotrebu. Sertifikovana je u skladu sa kriterijumima Evropske Unije za Eko Label (EUEB) u skladu sa standardom EN 71-3:2013 za migraciju lakih metala iz igračaka i materijala za igračke i od “Industrial Microbiological Services Ltd”, Engleska za antimikrobne i hipoalergenske efekte u skladu sa ISO 22196:2007. Bez mirisa je za vreme nanošenja jer je bez amonijaka i drugih opasnih supstanci kao što su aromatični ugljovodonici, slobodni formaldehid, teški metali ili alkilfenoletoksilati. Odlično pokriva površinu i pravi baršunastu površinu na malteru, betonu, gips karton pločama itd. Poseduje izuzetnu belinu, odličnu pokrivnost, veliku pokrivnu moć i izuzetnu otpornost na česta pranja (Class 1, EN 13300/ISO 11998), detedžente i duvanski dim.

POSEBNE NAMENE Vitex satin Eco zahvaljujući svojoj specijalnoj formulaciji sprečava razvoj mikroba (bakterije-gljive) u filmu boje, i zato je idealna za farbanje prostora gde se zahtevaju posebni higijenski ili aseptični uslovi, kao što su dečje sobe, bolnice, porodilišta, škole, vrtići, vežbaonice, skladišta hrane, hoteli itd.

NIJANSE Dostupno u beloj boji i u velikom broju nijansi kroz Vitex’s Colorfull sistem za toniranje boja.

POKRIVNA MOĆ 11 – 14 m2 / L po sloju u skladu sa ISO 6504-1 po sloju na pravilno pripremljenim površinama.

PRIPREMA POVRŠINE Površina mora biti glatka, čista i suva, bez ulja, prašine, slabo vezanih slojeva i delova boje. Za popunjavanje pukotina i rupa koristiti Acrylic Putty ili Visto Površine prethodno pokrivene bojama na bazi vode ili disperzivnim vodenim bojama potrebno je prethodno premazati nekim od proizvoda: Acrylan Unco Eco. Nove površine od maltera, betona, cementa, gips-karton ploča itd, potrebno je prvo premazati sa nekim od proizvoda: Acrylan Unco Eco ili Blanco Eco. Površine sa flekama od nikotina, grafita, kafe ili bilo koje druge vrste potrebno je prvo premazati sa Blanco Eco.

NANOŠENJE Promešati dobro pre upotrebe. Naneti dva sloja valjkom, četkom ili prskanjem bez vazduha, razređeno do 10% sa vodom. Ne nanositi na temperaturama ispod 5°C, iznad 35°C i / ili relativne vlažnosti iznad 80%. Boja je suva na dodir nakon 45-60 minuta. Drugi sloj se nanosi nakon 3-4 sata. Vreme sušenja zavisi od vremenskih uslova (vlažnost i temperatura). Pranje i čišćenje je dozvoljeno tek nakon 3 nedelje za novoofarbane površine sa Vitex Satin. Prati pažljivo sa vodom koristeći meki sunđer. U slučaju jačih mrlja koristiti blagi bezbojni deterdzent ili vodu sa sapunom. Alat mora biti očišćen odmah nakon upotrebe sa vodom i ako je potrebno sa sapunom ili deterdzentom. Ne odlagati tečni otpad u vodotokove. Neiskorišćena boja zahteva posebno rukovanje za bezbedno deponovanje. Odlaganje otpada u skladu sa lokalnim propisima.