PILOTA MIHAILA PETROVICA 53G

11090 RAKOVICA-BEOGRAD

011/2341-505

063/297-633

Pon-pet 7.30-20h
Subota 7.30-16h
Nedelja. 8-12.30h

MAPEI TOPCEM 20kg

1.580 рсд

OPIS:

Izrada veznih, nevezanih i plivajućih estriha na postojećim i novim podlogama koje će se oblagati drvenim oblogama, PVC-om, linoleumom, keramičkim pločicama, prirodnim kamenom, tepihom ili drugom oblogom gde se traži brzo sušenje podloge zbog brzog oblaganja.

Pogodan je za unutrašnju i spoljašnju upotrebu.

PRIMENA:

– Izrada estriha koji su prohodni nakon 12 sati i potpuno suvi nakon 4 dana, na koje će se polagati elastične ili drvene podne obloge.

– Izrada estriha na koje će se polagati keramičke pločice nakon 24 sata, a prirodni kamen nakon 2 dana.

– Saniranje podnog estriha gde se traži brza sanacija.

– Priprema estriha s podnim grejanjem bez potrebe dodavanja polimernih dodataka.

POSTUPAK PRIMENE:

Topcem se može nanositi na sve podloge. Podlogu izolujte polietilenskom ili sličnom folijom, a u slučaju povećane vlage, ugradite odgovarajuću hidroizalaciju. Nevezani estrisi, postojeće podloge od cementa, kamena ili keramičkih pločica moraju biti suve, otporne na pritisak i zatezanje, bez pukotina, prašine, nevezanih delova, ulja, boje, voska i tragova gipsa. Za ostale vrste podloga, konsultujte MAPEI tehničku službu.

Pažljivo mešajte električnom mešalicom Topcem sa agregatom granulacije 0-8 mm i vodom, najmanje 5 minuta. Mešavinu treba naneti, nabiti i izravnati u najkraćem mogućem vremenu, nikako duže od 1 sata od trenutka pripreme. Količina vode treba biti dozirana tako da se dobije svež estrih konzistencije vlažne zemlje, na kojem, u toku zaglađivanja i površinske obrade, na površini ne sme da dođe do izdvajanja vode.

BOJA: Siva

PAKOVANJE: 20kg

POTROŠNJA: Varira u zavisnosti od debljine estriha i dozaže Topcem-a. Za dozažu od 200-250 kg Topcem-a na m³ agregata, potrošnja iznosi 2-2,5 kg/m², za svaki cm debljine.